Discgolflektioner: Lär dig spelet och förbättra dina färdigheter

Discgolf eller också kallat frisbeegolf är en sport som har vuxit i popularitet under de senaste åren, både i Sverige och internationellt. Det är en sport som kombinerar element från traditionell golf och frisbee, där målet är att kasta en disc i en korg med så få kast som möjligt. För att bli en bättre spelare kan det vara en god idé att gå på discgolflektioner. Nedan kommer vi att gå igenom vad du kan förvänta dig av våra discgolflektioner och hur de kan hjälpa dig att förbättra ditt spel.

Lär dig grunderna

En av de största fördelarna med att gå på en discgolf kurs är att du får lära dig grunderna i sporten bland annat från vår kunniga och erfarna instruktör Klemens Andersson som är utbildad instruktör och har många års erfarenhet av discgolf. Detta innebär att du får en solid grund att bygga vidare på när du fortsätter att utvecklas som spelare. Några av de grundläggande färdigheter och tekniker du kommer att lära dig under lektionerna inkluderar:

 • Grepp: Hur du håller i discen på rätt sätt för att få bästa möjliga kast.
 • Kasttekniker: Olika sätt att kasta discen, såsom backhand, forehand och overhand.
 • Avståndsbedömning: Hur du bäst kan avgöra hur långt du behöver kasta discen för att nå korgen.
 • Banstrategi: Hur du planerar ditt spel och använder dig av olika kasttekniker för att navigera runt hinder på banan.

Förbättra din teknik

När du har lärt dig grunderna i discgolf kan det vara dags att fokusera på att förbättra din teknik. Discgolflektioner kan hjälpa dig att identifiera svagheter i ditt spel och ge dig råd om hur du kan förbättra dessa områden. Detta kan innebära att du får tips om hur du kan kasta längre, hur du kan förbättra din precision eller hur du kan hantera olika typer av vindförhållanden.

Mentala aspekter av spelet

Förutom att förbättra dina tekniska färdigheter kan discgolf kursen även hjälpa dig att utveckla din mentala styrka och strategiska tänkande. Discgolf är en sport där det är viktigt att ha tålamod och fokusera på att ta en kast i taget. Vår instruktör kan hjälpa dig att förstå hur du kan hantera press och stress under tävlingar, samt ge dig råd om hur du kan förbättra ditt beslutsfattande på banan.

Personlig feedback och uppföljning

En annan fördel med att ta discgolflektioner är att du får personlig feedback från din instruktör. Detta innebär att du får råd och tips som är specifika för dig och din spelstil. Dessutom kan en instruktör följa upp med dig efter lektionerna och hjälpa dig att utvecklas.

Våra lektioner

Discgolflektioner för nybörjare: Kom igång med sporten

Discgolf är en populär och växande sport som kombinerar element från både golf och frisbee. Målet med spelet är att kasta en disc i en korg med så få kast som möjligt, och det är en sport som är både rolig och utmanande. Om du är ny inom discgolf och vill lära dig grunderna kan det vara en bra idé att ta discgolflektioner för nybörjare. Här kommer vi att gå igenom vad du kan förvänta dig av våra discgolflektioner och hur de kan hjälpa dig att komma igång med sporten.

Lektionens innehåll

Lär dig grunderna

En av de största fördelarna med att gå en discgolf kurs för nybörjare är att du får lära dig grunderna i sporten från en kunnig och erfaren instruktör. Detta innebär att du får en solid grund att bygga vidare på när du fortsätter att utvecklas som spelare. Några av de grundläggande färdigheter och tekniker du kommer att lära dig under lektionerna inkluderar:

Nybörjarlektioner i discgolf fokuserar på att lära ut de grundläggande färdigheterna och teknikerna som du behöver för att kunna spela sporten. Detta inkluderar:

 • Grepp: Att lära sig hur man håller i discen korrekt är en grundläggande och viktig del av discgolf. Du kommer att lära dig olika typer av grepp som kan användas för olika kasttekniker.

 • Kasttekniker: Det finns flera olika sätt att kasta en disc, och under nybörjarlektioner kommer du att få prova på och lära dig tekniker såsom backhand, forehand och överhandskast (tomahawk).

 • Discval: Discgolf spelas med olika typer av discar som är designade för olika kast och situationer. Under lektionerna kommer du att få lära dig om de olika typerna av discar och när det är lämpligt att använda dem.

 • Regler och etikett: Precis som i alla sporter finns det regler och etikett som bör följas när man spelar discgolf. Nybörjarlektioner kommer att gå igenom dessa regler och lära dig hur man uppför sig på banan.

Fördelar med att ta lektioner

Att ta discgolflektioner för nybörjare har flera fördelar, inklusive:

 • Snabbare inlärning: Med hjälp av en erfaren instruktör kommer du att kunna lära dig grunderna i sporten snabbare än om du försökte lära dig på egen hand.

 • Korrekt teknik: En instruktör kan se till att du lär dig rätt teknik från början, vilket kan hjälpa dig att undvika dåliga vanor och minska risken för skador.

 • Personlig feedback: Genom att få personlig feedback från en instruktör kan du snabbt förbättra dina färdigheter och få råd som är anpassade efter dina specifika behov och mål.

 • Socialt nätverk: Att ta lektioner tillsammans med andra nybörjare ger dig möjlighet att träffa nya människor och skapa ett socialt nätverk inom sporten.

Utveckla din kastteknik

När du har lärt dig grunderna i discgolf är det viktigt att fokusera på att utveckla din kastteknik. Discgolflektioner för nybörjare kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för hur du kan använda kroppen på rätt sätt för att generera kraft och kontroll i dina kast. Instruktören kommer att visa dig hur du kan använda benen, höften, överkroppen och armen för att skapa en effektiv kastsekvens.

Grupp- eller privatlektioner

Discgolflektioner för nybörjare finns både som grupp- och privatlektioner. Grupplektioner kan vara ett bra alternativ om du vill träffa andra nybörjare och lära dig tillsammans i en social miljö. Privatlektioner kan vara fördelaktiga om du vill ha mer personlig uppmärksamhet och feedback från instruktören.

Discgolflektioner för erfarna spelare: Ta ditt spel till nästa nivå

Även om du redan är en erfaren discgolfspelare kan det vara värdefullt att delta i lektioner anpassade för personer med mer avancerade färdigheter. Att arbeta med en instruktör kan hjälpa dig att finslipa din teknik, utveckla nya strategier och förbättra din mentala styrka på banan. I denna text kommer vi att gå igenom vad du kan förvänta dig av discgolflektioner för erfarna spelare och hur de kan hjälpa dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Lektionens innehåll

Discgolflektioner för erfarna spelare kommer att fokusera på mer avancerade tekniker och strategier som hjälper dig att förbättra ditt spel. Några av de områden som kan täckas inkluderar:

 • Avancerade kasttekniker: Förutom de grundläggande kastteknikerna kan du lära dig mer avancerade kast, såsom rollers, skip shots och S-kurvor. Dessa kan hjälpa dig att bemästra mer utmanande banor och situationer.

 • Precision: Lektionerna kommer att fokusera på att förbättra din precision och bli mer konsekvent i dina kast. Detta kan innebära att du lär dig hur man använder olika discar för att få önskat resultat och att justera din teknik för att minimera misstag.

 • Spelstrategi: En stor del av discgolf handlar om att kunna planera och anpassa sin strategi under spelets gång. Erfarenhetsanpassade lektioner kan hjälpa dig att utveckla din förmåga att snabbt och effektivt fatta beslut på banan, samt att lära dig att läsa vinden och terrängen för att maximera dina kast.

 • Mental träning: Discgolf är en sport som kräver en hel del mental styrka och fokus. Lektioner för erfarna spelare kan inkludera övningar och tekniker för att förbättra ditt självförtroende, hantera press och stress samt att utveckla en stark mental inställning inför tävlingar.

Fördelar med att ta lektioner för erfarna spelare

Att delta i discgolflektioner för erfarna spelare kan erbjuda en rad fördelar, inklusive:

 • Personlig feedback: Genom att arbeta med en instruktör får du personlig feedback och råd som är specifika för din spelstil och teknik. Detta kan hjälpa dig att snabbt identifiera och åtgärda svagheter i ditt spel samt förbättra dina styrkor.

 • Inspiration och motivation: Att träna med andra erfarna spelare och en instruktör kan ge dig inspiration och motivation att fortsätta utvecklas och förbättra ditt spel. Det skapar också en miljö där du kan utbyta erfarenheter, tips och råd med likasinnade.

 • Nya perspektiv: En instruktör med erfarenhet från tävlingar och olika spelstilar kan ge dig nya perspektiv och insikter som hjälper dig att vidga dina horisonter och anpassa ditt spel efter olika situationer och motståndare.

 • Nätverkande och gemenskap: Att delta i lektioner för erfarna spelare ger dig möjlighet att knyta kontakter och bygga ett nätverk inom discgolfvärlden. Du får chansen att träffa andra passionerade spelare och kan skapa värdefulla relationer som kan leda till framtida samarbeten, tävlingar och träningstillfällen.

 • Förberedelse inför tävlingar: Om du har ambitioner att delta i tävlingar eller redan tävlar på en hög nivå, kan lektioner för erfarna spelare hjälpa dig att förbereda dig mentalt och tekniskt för tävlingssituationer. Instruktören kan dela med sig av tips och strategier som är specifika för tävlingsspel och hjälpa dig att hantera tävlingsnerver och prestationsångest.

 • Fokus på detaljer: I de mer avancerade lektionerna kommer instruktören att fokusera på detaljer i din teknik och strategi som kan göra en stor skillnad i ditt spel. Det kan innebära att finslipa ditt grepp, förbättra din fotpositionering eller arbeta med att optimera dina kast under olika väderförhållanden.

 • Anpassad träning: Eftersom lektionerna är utformade för erfarna spelare, kommer instruktören att kunna anpassa innehållet och svårighetsgraden efter dina specifika behov och mål. Det innebär att du får ut mer av din träningstid och kan fokusera på de områden som är mest relevanta för dig.

Sammanfattningsvis kan discgolflektioner för erfarna spelare erbjuda en rad fördelar som hjälper dig att vidareutveckla dina färdigheter, förbättra ditt spel och nå dina mål inom sporten. Genom att investera i din egen utveckling och träning, ökar du dina chanser att uppnå framgång och njuta ännu mer av discgolf.

Prislista för discgolflektioner

Nedan följer vår prislista för discgolflektioner för privatpersoner, grupper och företagsevenemang. Priserna är angivna i svenska kronor (SEK) och inkl. moms och kan variera beroende på plats och eventuella ytterligare tjänster.

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag

Våra discgolf lektioner kan utnyttjas som friskvårdsbidrag.

Är din arbetsgivare ansluten till epassi?

Om din arbetsgivare är ansluten till epassi kan du betala dina discgolflektioner enkelt via appen.

Betala discgolflektioner med Epassi

Var finns Ni idag?

Idag har vi dessa utgångsorter för våra lektioner:

 • Mjölby
 • Linköping
 • Örebro
 • Kumla
 • Kommande ort: Lund våren 2024
 • Kommande ort: Stockholm våren 2024
 • Kommande ort: Karlstad/Sunne våren 2024

Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller via [email protected] för bokning eller mer information

köp discolflektioner online här
Privatlektioner
Priser
Priser per person
Enskild lektion (60 min): 749 kr
Paket om 2 lektioner
(2 x 60 min): 1 399 kr
(665 kr/lektion)
Paket om 3 lektioner
(3 x 60 min): 1 995 kr
(665 kr/lektion)
Paket om 5 lektioner
(5 x 60 min): 3 250 kr
(650 kr/lektion)
Paket om 10 lektioner
(10 x 60 min): 5 990 kr
(599 kr/lektion)
Grupplektioner
Priser
Priser per person
Grupp om 2 personer (60 min): 600 kr
Grupp om 2 personer (120 min): 1100 kr
Grupp om 3-4 personer
(60 min): 500 kr
Grupp om 5-8 personer
(90 min): 500 kr
Större grupper (9+ personer) – Kontakta för offert
Företagsevenemang, 2-10 personer
Priser
Priser per paket ex. moms
Halvdag 3 timmar inkl. introduktion, lektion och tävling: 2500 kr
Heldag 6 timmar inkl. introduktion, lektion, tävling och lunchpaus: 5000 kr
Tillägg: Extra deltagare utöver 10 personer, 250 kr per person
Skräddarsydda evenemang och teambuilding-aktiviteter – Kontakta för offert
Eventuella tilläggskostnader:
Priser
Hyra av discar och utrustning: Ingår
50kr per borttappade discar
Resekostnader för instruktören: Baserat på avstånd och transportmedel